Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Resepi Nasi Lemak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Resepi Nasi Lemak. Papar semua catatan

Nasi lemak jadi menu makan tengahari kami (^_^)

Dah lama tak tempek gambar masakan air tangan ibu alisha.. hihi... Pagi tadi, tiba2 saya rasa teringin sangat nak makan nasi lemak.. bukan apa, sebenarnya duk teringat nasi lemak yang my mum masak... hihii


So, saya pun apa lagi... gigih masak nasi lemak untuk makan lunch tadi... hahhah.. Tapi saya buat nasi lemak lauk AYAM MASAK MERAH + TELUR GORENG + TIMUN je u all... nak masak sambal ikan bilis malas sebabnya dah ada sambal ayam masak merah tu kan... (",)

Saya suka makan nasi lemak stail macam ni sebab bau dia, Ya Allah... harum semerbak... satu rumah boleh bau.. hihi... Cara nak masak nasi lemak ni pun, senang je u all... Santan + air + bawang merah yang dimayang + halia yang diketuk + serai yang diketuk + daun pandan = masak atas dapur sekejap.. guna je rice cooker... lepas tu masukkan beras yang dah kita cuci & jangan lupa masukkan garam... Santan & air tu u all pandai2 agaklah yer... alaaa macam u all masak nasi biasa tu jer... (",)

Nanti kan, u all akan bau wangi satu rumah... tak menahan bau dia.. rasa nak makan time tu jugak... hihii.. Tak percaya??.. tanya alisha... 2 kali menambah tau.. makan nasi je pun, bukannya makan dengan lauk... hehheh... Agaknya si budak kecik tu pun duk bau wangi jugak, tu yang dia pun takleh tahan... muahhahhahha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...